OK Skogshjortarnas Ungoteketteam med Gustav, Johan, Stina, Klara och Agnes arrangerar ett läger för vita och gula gruppen i klubben som sitt föreningsprojekt. Temat för lägret är, trots strålande solsken, ”Vått Värre”. Lägerdeltagarna och även deras föräldrar är informerade om att det kan bli oväntat blött och geggigt, så en extra omgång träningskläder är obligatoriskt.

Hela 23 förväntansfulla ungdomar mötte upp vid Hjortgården på lördagseftermiddagen. Redan på en av de första lekarna fick de känna på att det kunde bli blött, då man lekte ”fånga trasan” med en blöt disktrasa. Här gällde det att fånga trasan och springa tillbaka till sitt lag utan att bli tagen av sin duellant.

Därefter var det dags för stafett. Korta, men tuffa banor och som temat föreskrev, möjlighet till en hel del klafsande. Ledstängerna till flera kontroller bestod av bäckar och till och med upploppet gick i ett dike, dock för dagen hyfsat uttorkat.

Efter stafetten väntade en spännande sjukamp och en kanske ännu mer spännande övernattning i klubbstugan. I morgon avslutas lägret med ytterligare en träning och lekar, där det gissningsvis finns risk för att bli blöt igen.