Förra omgången av Ungoteket blev utdragen på grund av pandemin och avslutades för bara några veckor sedan, men nu är vi redan igång igen med nya ungdomar och nya klubbar. Förhoppningsvis ska det flyta på bättre den här gången och inte bli några bakslag med pandemin, så att träffarna ska kunna genomföras som planerat.

Första träffen hölls på Vara Folkögskola. Förmiddagen ägnades åt att titta på hur idrotten är organiserad i Sverige, allt från Riksidrottsförbundet till den egna föreningen. På eftermiddagen blev det tid till att diskutera vilka arrangemang som ungdomarna vill genomföras som sina föreningsprojekt. Alla teamen var på hugget och bestämde vad de ska göra och började skissa på uppläggen. Det blir en etapp på vårserien, ett klubbläger och ett klubbmästerskap som kommer att ordnas.

Ett av syftena med den första träffen är att ungdomarna ska börja lära känna varandra över klubbgränserna. ”Porträtten” ovan är resultatet av en av övningarna. Uppgiften var att rita av varandra utan att titta på pappret och inte lyfta på pennan. Inte helt enkelt, men det finns vissa likheter.