,

Ny omgång av Ungoteket till hösten

Ungoteket ligger i startgroparna för ännu en omgång, som kommer att börja hösten 2022 och hålla på under vintern fram till våren 2023. Hoppas många föreningar och framförallt ungdomar är taggade för att haka på och lära sig mer om att skapa orientering!

Vad är då Ungoteket Klubb?
Det här är utbildningen där unga orienterare från 14 år, får lära sig att skapa och leda orientering. De nya kunskaperna används till att göra ett valfritt projekt i föreningen, kanske en tävling eller ett läger. Ni som är med väljer själva er utmaning!

I skrivande stund är inbjudan för nästa runda inte klar utan den planeras, komplett till slutet av augusti, då även anmälan öppnar.

MEN, det är ändå läge att nu under sommaren börja fundera på vilka i klubben som är aktuella att vara med och börja prata med dem. Det kanske är så att man har en eller två ungdomar som är intresserade av att vara med? Då kan det vara ett bra läge att börja prata med grannklubben om att samarbeta. Kanske finns det redan nu idéer kring om vad ungdomarna i klubben vill skapa, driva och genomföra för projekt?

Här på Ungotekethemsidan finns goda möjligheter att inhämta mer info så kika gärna runt här för att få en större inblick i upplägget.

Nedan följer en kort film från när Hestra IF genomförde ett ungdomsläger för yngre ungdomar i Sjuhärad för några år sedan. Hestra har för övrigt varit med på Ungoteket med olika team tre gånger. Flera av dessa ungdomar har tagit stort ansvar som tävlingsledare och banläggare på klubbens arrangemang efter att de varit med.

Nedanför finns det en teaser-flyer för Ungoteket 2022/2023.