,

Gustav, Einar och Elin ordnade klubbmästerskap

Som avslutande föreningsprojekt valde Gustav, Einar och Elin från Markbygdens OK att arrangera klubbens klubbmästerskap.

Klubbmästerskapet arrangerades lördag 21 maj vid Hedgärdessjön i Skene. Totalt var det drygt 50 deltagare som ställde upp i klasser från D/H 10 till D/H 70. .

Även om ett klubbmästerskap ofta är ett ganska litet arrangemang, är det mycket som behöver ordnas. Gustav, Einar och Elin fick därför använda mycket av vad de har lärt sig på Ungoteket. Det var allt från att skriva inbjudan och PM, samt marknadsföra på sociala medier till att lägga banor och sätta ut kontroller. De fick även användning av det som de hade lärt sig om orienterings IT, som är en viktig del i ett orienteringsarrangemang. Eventor behövs för att hantera anmälningar och sprida information. MeOS för att sköta tävlingsadministration och tidtagning, samt SportIdent för att ha koll på stämplingarna i skogen.

Utöver klubbmästerskapet fixade man även en labyrint, som deltagarna kunde testa, antingen före eller efter orienteringsbanan.

Som avslutning serverades det också mat i klubbstugan, så det var verkligen ett komplett arrangemang. Alla deltagare var jättenöjda och imponerade av allt som ungdomarna gjort. Efter att allt var klart och nedplockat var det ett ganska trött, men väl sammansvetsat Ungoteketteam som stolta kunde se tillbaka på sin insats. De hade verkligen visat vad ungdomarna kan, när de får chansen.