,

Sista träffen för Ungoteket Väst

Ungoteketsäsongen 2021-2022 i Väst avslutades i lördags med träffen ”Ledarskap”. Träffen hölls i och utanför Göteborgs OFs lokaler i Skatås under ledning av Linda Vesterberg från IF SISU.

För de deltagande föreningarna Frölunda OL, Markbygdens OK och OK Skogshjortarna återstår nu ”bara” de avslutande föreningsprojekten där ungdomarna kommer att få nytta av vad de har lärt sig under ”Ungoteketåret”.

Frölunda OL kommer att arrangera en av etapperna på vårserien i Göteborg. Ett ganska stort arrangemang med ofta ca 600 deltagare. Markbygdens OK ordnar klubbens klubbmästerskap och OK Skogshjortarna gör ett kompisläger i klubbstugan för yngre ungdomar i klubben som också kan ta med sig en kompis som vill prova orientering.

Fortsättningsvis håller den goda trenden i sig att ungdomar som varit med i Ungoteket fortsätter att arrangera aktiviteter i sina klubbar även efter Ungotekettiden. Då kommer det att bli många roliga saker att se fram emot.

Nu tar Ungoteket Väst sommaruppehåll och återkommer med en ny omgång till hösten. Tipset är att klubbar som vill ha unga engagerade ledare ska hålla utkik efter inbjudan och anmäla ett team. Det är bra om man kan vara 3-6 deltagare per klubb, men om man har enstaka ungdomar i åldern 14-25 år går det bra att anmäla, så pusslar vi ihop team till dem.