Ytterligare en förening tog chansen att vara med på Ungoteket 2019-2020, Mullsjö SOK, som deltar med ett stort gäng på sex ungdomar! De kommer det närmaste halvåret tillsammans med ungdomar från Åmål, Uddevalla, Utby, Skogshjortarna Gandvik och Tidaholm att få lära sig massor om hur orientering blir till.

Den första träffen handlar om hur idrotten är organiserad i Sverige, från riksidrottsförbundet till den egna klubben. Syftet är att ungdomarna ska få bättre vetskap om hur det hänger ihop och hur de själva kan vara med och påverka. En del av tiden kommer också att ägnas åt att prata om föreningsprojektet som varje team kommer att jobba med under ungotekttiden. Antalet anmälda är så stort att den första träffen genomförs vid två tillfällen 23 november och 7 december.

Därefter blir det ledarskap, information & kommunikation, arrangemang och Orienterings-IT på utbildningshelgen i Vara i början på februari. Till våren blir det sen en träff med banläggning och en med kartritning. Som avslutning kommer ungdomarna att få använda sina nyvunna kunskaperna till att göra sitt föreningsprojekt, som de flesta tycker är det roligaste med Ungoteket och de brukar också uppskattas mycket av de som deltar på aktiviteterna.

Hjärtligt välkomna alla nya ungotekare, nu laddar vi för första träffen!