Ulricehamns OK har satsat hårt på Ungoteket under 2019. Man har haft två team igång med totalt hela 11 deltagare. Ludwig Carlbom, Emanuel Zitka, Anna Genberg, Astrid Eriksson, Alfred Hallqvist och Albin Genberg bildade ett team, och de andra bestod av Ellen Arneborg, Lovisa Holgersson, Maja Nordin, Selma Sjöstrand och Edith Smedberg.

Att man lärt sig mycket och är duktiga visade de båda teamen, när de tillsammans ordnade ett läger för de yngre i klubben, som sitt Ungkoteketprojekt. 20 ungdomar i åldern 9-13 år fick en rolig helg tillsammans i hemmamiljön kring klubbstugan vid Lassalyckan i Ulricehamn.

Hela helgen var späckad med aktiviteter. Den inleddes med en sprintorientering på lördag morgon och sedan följde lekar, poängjakt och ytterligare en träning på söndagen. Som avslutning på lägret fick deltagarna prova på mossfotboll, som brukar vara tufft både när man spelar och när kläder och skor ska rengöras efteråt.

Ungoteketteamen har efteråt fått mycket beröm för sitt sätt att genomföra lägret. Flera av lägerdeltagarna var med på ett läger för första gången. Perfekt att få vara det i en hemtam miljö och med ledare som man känner sedan tidigare.

Det ser ljust ut för Ulricehamns OK. Antalet ungdomar växer stadigt och nu har man också många unga ledare som kan vara delaktiga i klubbens verksamhet.

Ungoteket startar en ny omgång senare i höst. Har man ungdomar mellan 14 och 25 år i klubben, är detta ett perfekt tillfälle att ge dem chansen att engagera sig. Anmälan har nyligen öppnats och är öppen fram till 31 oktober, men börja redan nu att försöka bilda nya team som kan fortsätta att skapa nya roliga aktiviteter. Läs mer om Ungoteket här.