Full fart på HIF OL-läger

Hestra IFs Ungoteketteam, med Klara Nilsson, Hanna Nilsson, Maja Inghammar, Albin Sundström, Moa Holsten, Tova Duell och Emma Westberg har nu genomfört sitt föreningsprojekt.

Hestrateamet arrangerade under helgen 24-25 augusti ett orienteringsläger med övernattning för ungdomar från klubbar i Sjuhäradsbygden. Det var hela 28 deltagare i åldern 9 till 12 år som slöt upp vid Hestrastugan. Det började lite avvaktande innan deltagarna lärt känna varandra, men Ungoteketteamet hade mycket taktiskt planerat in ett par fartfyllda lekar och sedan var lägret igång på allvar.

Att ordna ett läger är en ganska stor uppgift, som kräver en hel del planering. Teamet fick användning för mycket av det som de hade fått lära sig på Ungoteket under året. Förutom att ordna två orienteringsträningar och massor av lekar och andra aktiviteter fick man även känna på hur det är att leda en grupp. Allt löste sig jättebra och det var nöjda deltagare som åkte hem på söndag eftermiddag.