1 juli arrangerade Ungoteketteamet från småländska OK Gisle sitt föreningsprojekt: träningstävlingen Mossprinten. En annorlunda tävling som bland annat krävde simkunnighet. 31 deltagare lät sig inte hindras av det utan genomförde tävlingen. I Ungoteketteamet ingick Isak Henningsson, Isak Johansson, Ida och Anton Josefsson samt Elin Rothzén.
– Vi är väldigt nöjda med arrangemanget, berättar Isak Henningsson, det blev nog till och med bättre än vad vi hade tänkt oss. Allt flöt på väldigt bra och det dök inte upp något krångel alls, fortsätter han.
När ett arrangemang flyter på så bra så brukar det vara ett bevis på bra förberedelser. Något som Isak även berättar att teamet jobbat hårt med.
– Det var ganska tufft att dra i alla trådar själva. Vi delade upp ansvarsuppgifter mellan oss, till exempel att ta kontakt med markägare eller att samla funktionärer, förklarar Isak som själv hade ansvaret för just funktionärsbiten.
Sedan årsmötet i våras är även Isak med i OK Gisles styrelse.
– Jag tänkte att det kunde vara bra och roligt att prova på det, säger Isak.

Teamets mentor Lisa Henningsson håller med om att arrangemanget blev lyckat:
– Jag tycker det gick jättebra. De hade förberett bra och tänkt på allt så det flöt på. De kom till och med på att de skulle sätta igång bastun vilket var uppskattat. Jag hade fått i uppdrag att sälja fika och det var många som kom och fikade. Alla var mycket positiva till arrangemanget och många ville att det skulle bli repris nästa år, berättar Lisa.

Läs mer om Mossprinten här!

Och här är resultaten.

Simning ut till en av kontrollerna!