Ungoteketteamet från OK Gipen, bestående av Linus Olsson, Anton Berneving och Axel Brönnestam, valde att genomföra en SAKO-träning som sitt föreningsprojekt. 9 juli gick träningen av stapeln, ett perfekt tillfälle att ladda upp inför O-Ringen. Så många som 105 löpare tog chansen.
– Jätteroligt att det var så många som kom, det brukar vara kanske mellan 40-60 personer på de här träningarna annars, berättar Axel. Vi är väldigt nöjda med arrangemanget, genomförandet gick väldigt smidigt och banorna blev tuffa, fortsätter Axel och berättar också att teamet hade långa skypekonversationer innan om detaljer i banläggningen så att dessa skulle bli bra.

Mentorn Bibbi Gustavsson har inget att invända gällande killarnas prestation:
– De gjorde det jättebra och de fick också mycket positiv feedback av flera deltagare efteråt, menar Bibbi som nog aldrig behövde bekymra sig över huruvida killarna skulle klara av sitt arrangemang. Förra sommaren var Anton och Linus banläggare till SM i orienteringsskytte och Axel har också provat på en hel del banläggning, så det fanns helt klart erfarenhet inom teamet.

Läs mer om SAKO-träningen här!

Och här är träningens sida på Eventor.

Anton och Axel vid starten