Hej alla orienteringsföreningar! Ni vet väl att det här på Ungotekets hemsida, finns en gedigen bank med utbildningsmaterial? Som är helt gratis och fritt att använda? Har ni till exempel behov av fler som kan lägga banor till träningar i föreningen? Eller vill ni ha tips till hur ni kan effektivisera er interna och externa kommunikation? Kanske behöver ni som är ledare för andra, utöka ert kartotek med lekar och samarbetsövningar? Eller varför inte lära er hur ni kan programmera Sportidentenheter och på ett enkelt sätt erbjuda tidtagning på era träningar med hjälp av MeOS?

Under Övningar här på Ungotekets hemsida finns massor med material att spana in, antingen på egen hand hemma i lugn och ro, eller om föreningen vill ha en egen utbildning för föreningsledare i klubbstugan. Övningarna är uppdelade i de sju teman som Ungoteket handlar om: Idrottsföreningen, Information & kommunikation, Arrangera, Ledarskap, Orienterings-IT, Banläggning och Kartritning. Det är bara att klicka sig runt, läsa det du vill och dra nytta av det du behöver.

Vill du ladda ned material, till exempel för att hålla i en egen utbildning för klubben, gör du bäst i att klicka dig in på sidan Handledning. Här får du tips till hur du kan lägga upp utbildningen, färdiga bildspel i Power Point eller PDF att ladda ned och anpassa efter ändamålet, övningar och material till dessa samt manualer för hur du till exempel använder Eventor, MeOS eller banläggningsprogrammet Purple Pen.

Ungotekets material är till för att användas och om behov finns även utanför Ungoteketvärlden så finns det inget som hindrar. MEN! Tala gärna om att materialet du använder är hämtat från/inspirerat av Ungoteket.

Välkomna att ta del av Ungoteketkakan! Har du frågor om eller synpunkter på materialet så är det bara att höra av sig till info@ungoteket.se