I helgen var det kick off för för de 15 deltagarna som är med i Ungoteket Skåne. Ungdomar från Eslövs FK, Hjärnarps OL, Lunds OK och Örkelljunga FK samlades på Backagården i Höör för att umgås under en helg och samtidigt få en inblick i tema Idrottsföreningen och Information & kommunikation.

– Det pratades riktigt mycket och jag tror att många gick därifrån med massvis med nya idéer och tankar, summerar Axel Matsson som är projektledare för Ungoteket Skåne.

Samtidigt på Backagården arrangerades Skåne Orienteringsförbunds höstträff för föreningsledare och andra engagerade, vilket skapade möjligheter för erfarenhetsutbyten:

– Under lunchen fick alla möjlighet att nätverka med sina klubbar och ta hjälp av dem för att svara på frågor om hur klubben är organiserad, hur man kommunicerar inom klubben och utåt och tänka lite kring vad som kan förändras i klubben, berättar Axel.

Tema Information och kommunikation genomfördes på ett för Ungoteket nytt sätt, nämligen (passande nog) på distans med hjälp av teknikens under. Tekniken fungerade, som Axel uttryckte det, för en gångs skull utan att krångla och Benjamin Edlund från Mebia kunde inspirera deltagarna från sin plats i Borås.

Nästa gång Ungotekarna från Skåne träffas blir 9-10 februari och då är det dags för Ledarskap, Arrangera och Orienterings-IT.