23 deltagare i årets Ungoteket Väst

Anmälan till Ungoteket Väst är stängd och vi summerar att 23 ungdomar från sex olika föreningar får ett extra roligt orienteringsår.

Tolereds AIK, Utby IK, Kungälvs OK och Sjövalla FK från Göteborg, OK Tranan från Västergötland och OK Stigen från Småland är de sex föreningarna som anmält sig till årets omgång av Ungoteket Väst.

”Det här året har varit annorlunda på många sätt. Roligt att klubbarna ändå blickar framåt och satsar på sina ungdomar. Att vara med i Ungoteket brukar bli ett lyft för klubben. Ungdomarna svetsas samman och de får chans att visa vilken resurs de är. Föreningsprojekten som Ungoteket utmynnar i blir alltid lyckade och ungdomarna växer när de ser vad de kan åstadkomma” säger Ungoteket Västs projektledare Bertil Åkesson som redan nu lägger de sista pusselbitarna på plats inför den första träffen, som är 24-25 oktober i Vara.

”Då drar vi igång ordentligt med en hel helg fylld med roligheter. Förutom föreläsningar klämmer vi även in en annorlunda tävling på lördagskvällen där samarbetet sätts på prov i kluriga gåtor, annorlunda orientering och fysiska utmaningar” berättar Bertil vidare. Med sig under helgen har Bertil ett erfaret gäng när det kommer till att föreläsa för Ungoteketungdomar: Åsa Bogren från RF-SISU Västra Götaland förklarar hur idrotten i Sverige är organiserad och hur en förening fungerar, på tema Idrottsföreningen. Linda Vesterberg är en erfaren ledare inom orienteringen och inspirerar deltagarna i tema Ledarskap och Johan Käll, IK Gandviks MeOS-expert, håller i en uppskattad föreläsning om Orienterings-IT. Utöver det får ungdomarna börja spåna på vilket föreningsprojekt de vill göra, vilket vi med spänning ser fram emot att få veta mer om.