IK Gandvik och Mullsjö SOK är två av klubbarna som är med i årets omgång av Ungoteket. Som sitt föreningsprojekt har de valt att tillsammans arrangera Stråkenstressen, en orienteringstävling där det händer lite oväntade saker.

Alla som varit med på OCAMP känner till vad stressorientering är för något. Nu finns chansen att vara med på denna roliga form av orientering onsdag 8 juli, i snabblöpta skogar vid Nyhem utanför Mullsjö .

De åtta ungdomarna har sedan i höstas fått lära sig om det mesta som behövs för att ordna ett orienteringsarragemang och får nu chansen att visa hur duktiga och kreativa de är.

Det finns banor som har gul, orange och violett svårighet och vänder sig till ungdomar. Medföljande vuxna har möjlighet att ge sig ut på Naturpasset eller prova att springa en bana i närheten och använda appen UsynligO.

Anmälan görs på Eventor, där det också finns mer information. Ordinarie anmälan är öppen ända fram till 5 juli, men passa gärna på att anmäla tidigare för att vara säker på att få en startplats.