Ungoteket syntes och hördes under O-Ringen, allra mest under torsdagskvällen då vi först tog plats på scenen under prisutdelningen för att därefter genomföra Ungoteket Reunion – en aktivitet som alla tidigare Ungoteketdeltagare hade möjlighet att vara med på. 55 ungdomar från Ungotekets alla säsonger och alla distrikt tog chansen och gjorde upp i Ungoteket Reunion Battle i sommarhettan.

Det var alltså på torsdagen, efter O-Ringens tredje etapp, som Ungoteket fanns på plats på O-Ringen. Först fick vi möjlighet att vara med på prisutdelningsscenen; Jenny Håkansson, projektledare för Ungoteket Riks, och Hanna Nordlöf, projektledare för Ungoteket Klubb, tog hjälp av tre Ungoteketdeltagare från Lunds OK för att beskriva vad Ungoteket är för något. De tre Lundalöparna Daniel Hellberg, Selma Larsson och Isak Andersson arrangerade Fäladsstafetten i Lund i våras, en sprintstafett som lockade 120 deltagare.

Isak, Daniel, Selma, Hanna och Jenny på O-Ringenscenen

Strax efter scenframträdandet drog Ungoteket Reunion igång. Aktiviteten arrangerades för att tidigare deltagare skulle få en chans att träffas igen och därtill, eller kanske mest därför, få träffa andra deltagare från andra Ungoteketår och andra distrikt. 55 ungdomar från Västergötland, Göteborg, Dalarna, Skåne, Örebro och Stockholm tog chansen och deltog. På plats för att leda aktiviteten var Lennart Johansson från Ullersberg AB som förklarade att deltagarna skulle göra upp i ett quiz, lite liknande Pokémon Go. Uppdelade i tio lag fick deltagarna en läsplatta till hjälp. På plattan fanns en karta över närområdet och på kartan var flera stationer utplacerade. Det gällde att ta sig till dessa platser och väl där lösa den uppgift som dök upp. Det kunde vara allt från frågor om Ungotekets sju teman, allmänbildande frågor om till exempel Norrköping eller djur till frågor där laget skulle fota eller filma sig själva när de utförde ett uppdrag. Alla uppgifter fanns inom O-Ringenstaden och efter en timme skulle lagen vara tillbaka vid start. Där blev det prisutdelning till lagen med flest poäng och lagen som tagit bästa bild och gjort bästa film. Flest poäng fick lag Örön, ett lag med Örebroare och Lidingöbor.

Till sist fick alla deltagare med sig en goodiebag innehållande bland annat ett par Ungoteket-solglasögon, en kompass- och pinnpåse, energigel från Maurten och frukostflingor från Frebaco.

Hela gänget!
Det vinnande laget Örön (Almby IK och IFK Lidingö SOK)
Uppgift till lag Bläckfiskarna (Hestra IF, IFK Enskede och Tidaholms SOK): Ta en bild på prispallen under VM i bodybuilding
VM i bodybuilding igen, nu med lag Inga uppgifter (Täby OK, Lunds OK och Tullinge SK)
Hur glada blir lag Ungoteket Eliiiiit (Västerbergslagens OL och OK Kåre) när ni spikat alla kontroller på en bana? Ta ett foto!
Lag Solglajjerna (OK Orinto, Tullinge SK och IFK Enskede) blir så här glada när de spikat alla kontroller
Lag Hestrahof (Hestra IF och OK Alehof) är på balettlektion
Lag Rääseers med deltagare från KFUM Örebro och Garphyttans IF illustrerar Svensk Idrotts värdegund: Allas rätt att vara med
Lag Los Macciatos (Lunds OK) bildar ett ord av sig själva
Lag Grabbarna grus (OK Landehof och IFK Enskede) gör en planka där bara en person nuddar marken