Lördagen 11 maj arrangerade OK Alehof etapp 2 i Vårserien för Göteborgs ungdomar. 487 starter gjordes vid Dammekärrs motionsanläggning i Nödinge norr om Göteborg och tävlingsledningen utgjordes till stora delar av föreningens Ungoteketteam som stod för en strålande insats.

-Ungdomarna har delat upp ansvarsuppgifterna mellan sig och alla har haft var sin mentor att vända sig till ifall det behövts, berättar teamets mentor Ellinor Johansson som kan luta sig lite tillbaka den här dagen och stolt betrakta ungdomarnas engagemang. Ellinor redogör för vilka roller arrangörerna har den här dagen: tävlingsledare är Tove Johansson, banläggare Erik Johansson och Lucas Boström, IT-ansvaret sköts av Adrian Bergqvist i spetsen tillsammans med Olle Kullman och Gustav Berts och för starten ansvarar Simon Ljungkvist och Alfred Johansson.

Starterna började rulla från kl.10.15 och efter en smart fördelning av starttiderna flyter det på bra. Alfred står vid en av startfållorna:
– Det går bra men startklockorna är inte helt synkade, det skiljer två sekunder, berättar Alfred och avslöjar sin känsla för noggrannhet.

Startansvarig Alfred Johansson har full koll på läget.

I huset bakom målet väntar Adrian, Gustav, Olle och Lucas på att få ta emot löpare. Tekniken fungerar som den ska och det är glada miner hos gänget där inne. Lucas har grabbat tag i mikrofonen och så snart några deltagare har målstämplat blir det lite intervjuer. Han intervjuar även arrangörsteamet och Adrian får frågan vad som varit den svåraste IT-uppgiften inför tävlingen:
– Lottningen var ganska svår att få till, svarar Adrian snabbt.

Speaker Lucas Boström intervjuar en löpare som gått i mål.

Tävlingsledare Tove och banläggare Erik patrullerar runt på området för att kontrollera att allt går som det ska. Tove har redan rutin på att vara tävlingsledare på Vårserien då hon var det även för två år sedan.
– Jag har inte behövt så mycket stöttning från min mentor den här gången utan jag tycker det mesta har gått bra. Det har inte varit så stressigt med förberedelserna heller utan det har känts väldigt hanterbart, berättar hon. Brorsan Erik som ansvarat för banläggningen tillsammans med Lucas, summerar också arbetet så här långt och konstaterar att han är nöjd med resultatet. Ungefär 20 banor har lagts i olika svårighetsgrader. De fick sig dock en rejäl utmaning dagarna innan tävlingen, på grund av något som tyvärr inte är allt för ovanligt för arrangörer av orienteringstävlingar:
– I förrgår togs det ner skog så att det blev ett hygge mitt bland våra banor, trots att vi hade anmält att vi skulle arrangera tävling till markägaren, förklarar Erik. Vi fick revidera kartan och som tur var låg kontrollerna utanför det området, fyller han i. Strax därefter är en reporter från lokaltidningen Alekuriren på plats och vill intervjua Tove och Erik, som bland annat berättar att de förberett inför den här dagen i ungefär ett halvår.

Banläggare Erik och tävlingsledare Tove intervjuas av Alekuriren.

Goda förberedelser bäddar för ett lyckat arrangemang, vilket det inte råder någon tvekan om att det är den här lördagen. Sett till antalet deltagare är det dessutom ett saftigt rekord i Ungoteketsammanhang!

Resultat med mera finns här.

Olle Kullman meddelar om de fullföljande är godkända.