Ungoteket fortsätter att spridas runt om i Sverige. Nästa distrikt att hänga på är Dalarna! Den drivande bakom Ungoteket Dalarna heter Jakob Wedman, en mycket engagerad ledare i Ludvika OK samt junioransvarig i Dalarnas Orienteringsförbund. Ungoteket Dalarna arrangeras av Ludvika OK tillsammans med Dalarnas Orienteringsförbund.

– Ledarutbildning för unga orienterare är viktigt och det material som tagits fram inom Ungoteket gör att det är så mycket lättare att hålla utbildningar jämfört med att förbereda allting själv. Vi har tidigare testat att hålla nybörjarkurser för vuxna enligt det koncept som Göteborg-Majorna OK tagit fram och jag tycker att det är fantastiskt att man hjälper varandra inom orienteringsrörelsen på det här sättet. Nu har vi många ungdomar och juniorer i vår klubb och jag hoppas att några av de kan, och vill, hänga på Ungoteket, berättar Jakob.

Ungoteket Dalarna kommer att genomföras under två helger med övernattning, 9-10 februari (tema: Idrottsföreningen, Information & kommunikation, Ledarskap, Arrangera och Orienterings-IT) och 16-17 mars (banläggning och kartritning).

– Det är en svårighet är att hitta helger då deltagare och ledare inte är upptagna med annat och därför försöker vi med endast två helger med övernattning. Den första helgen blir mest inomhus och sedan hoppas vi att vi hunnit få lite vår till den andra helgen då det blir banläggning och kartritning, förklarar Jakob vidare.

Anmälan till Ungoteket Dalarna är öppen fram till och med 3 februari. Anmälan och programmet med mer information, går att hitta här.

– Jag ser det är här som ett försök och jag hoppas att det blir så lyckat att Dalarnas Orienteringsförbund kommer att vilja genomföra Ungoteket även kommande år, avslutar Jakob.