Måndag 14 maj var en stor dag för Ungoteket. Från Idrottens hus i Stockholm sände Ungoteket Riks och Ungoteket Klubbs projektledare Jenny Håkansson och Hanna Nordlöf samt Åsa Bogren från SISU Idrottsutbildarna/Västra Götalands idrottsförbund, ett webbinarium om Ungoteket. Syftet? Att sprida Ungoteket till alla Sveriges unga orienterare!

Ett webbinarium är som ett föredrag man kan koppla upp sig på och lyssna var som helst ifrån, på sin dator eller som många i måndags; i sitt lokala SISU-distrikts videokonferensrum. Webbinariet genomfördes i samarbete med SISU Idrottsutbildarna och det blev därför möjligt att sända från inspirerande Idrottens hus vid Skanstull i Stockholm. Tillsammans berättade Jenny, Åsa och Hanna om hur Ungoteket kom till, vad det är, vad skillnaden är mellan Klubb och Riks, varför samarbetet med SISU Idrottsutbildarna varit och är vägvinnande och hur man som distrikt eller förening kan gå tillväga för att använda konceptet och genomföra Ungoteket på egen hand. Ett distrikt som redan bestämt sig för att genomföra Ungoteket är Skåne och därifrån fanns Axel Matsson och Anne Udd med för att berätta om hur det går för dem än så länge.

Webbinariet samlade representanter från Sveriges orienteringsdistrikt, från Norrbotten i norr till Skåne i söder. Inbjudan riktade sig främst till distriktens ungdomsansvariga, utbildningsansvariga och ideella eller anställda kanslister/konsulenter. Totalt lyssnade omkring 40 på olika sätt orienteringsengagerade personer och till sällskap och stöd hade de sin SISU-distriktskonsulent.

Efter den en timme långa sändningen hade varje distrikt möjlighet att diskutera om Ungoteket kan vara något att satsa på. Gensvaret var positivt och inom kort hoppas vi kunna avslöja var unga orienterare kan vara med i Ungoteket framöver!