,

Sista träffen för Ungoteket Väst 2020-2021

Det blev en utdragen Ungoteketsäsong för Ungoteket Väst. De första träffarna genomfördes i slutet av oktober 2020 och sedan var det meningen att övriga skulle klaras av under vintern. Nu blev det i stället ett långt uppehåll innan de två avslutan träffarna kunde klaras av.

Sista träffen som arrangerades vid Hjortgården i Alingsås handlade om hur man ritar orienteringskartor. Ungdomarna fick först en teoretisk genomgång och sedan bar det ut i skogen för att prova på att rita i praktiken. Eftermiddagen ägnades sedan åt kartritningsprogrammet Open Orienteering Mapper. Det var ingen som hade provat på kartritning tidigare, men flera blev lite sugna på att testa på hemmaplan.

Henning och Julian i OK Stigen arrangerade redan i somras ett läger för yngre klubbkompisar som sitt föreningsprojekt. För övriga klubbar återstår nu detta viktiga moment i Ungoteket, där man får användning av det man har lärt sig under året.

Ungoteket ligger också i startgroparna för att starta upp en ny säsong. En inbjudan ligger nu ute och anmälan har öppnat. Förhoppningsvis är det många klubbar som ser värdet i att ge ungdomarna i klubben chansen att vara med och skapa idrottstillfällen. Anmälan är öppen fram till 9 november och sedan är det dags för den första träffen 27 november.