Det händer saker hela tiden i Ungoteketvärlden. Ibland i det dolda, för att sedan ploppa upp som roliga nyheter. Som till exempel att Västerbotten också kommer att genomföra Ungoteket under 2018-2019. I lördags, i samband med den årliga OL-galan, hade de till och med en första introträff för att presentera Ungoteket, brainstorma kring föreningsprojekt och smaka lite på banläggningsteorin. 10 ungdomar deltog och är sugna på att fortsätta när Ungoteket Västerbotten drar igång ordentligt i januari. Till dess är anmälan öppen ifall fler vill hänga på.

– Det lutar åt att det blir klubbövergripande, eventuellt två grupper och att Västerbottens Orienteringsförbund stöttar i genomförandet tillsammans med SISU Idrottsutbildarna Västerbotten, berättar Julia Andersson som är ledamot i förbundets styrelse och en av initiativtagarna till Ungoteket Västerbotten.

Planen är än så länge att ha en träff per månad under januari till april och att genomföra projektet i augusti/september.

– Vi har några vuxna från olika klubbar som kan tänka sig att vara mentorer och som tycker att Ungoteket är bra, fortsätter Julia som också har startat en Instagramkonto för Ungoteket Västerbotten (Ungoteket_vb) där den som vill kan kika in för att se vad som händer. Redan nu finns en bild som visar de idéer på föreningsprojekt som deltagarna spånade fram vid träffen i lördags. Se den här!