På tisdagskvällen 8 augusti arrangerades för första gången Magrasprinten utanför Vårgårda. Kretstävlingen som välkomnade även utomstående löpare, fick totalt 70 starter, i allt från klasserna HD10 till Öppen motion. För de som låg bakom tävlingen, innebar det premiär som tävlingsarrangörer. Det var nämligen OK Kullingshofs Ungoteketungdomar, som genomförde sitt Föreningsprojekt. Och något annat ord än succé finns nog inte för att beskriva kvällen. Olof Knutsson, Samuel Böke, Isak Källsmyr, Tobias Erixon och Gabriel Blad, som teamet består av, fick höra att de gärna får fortsätta arrangera föreningens tävlingar, ”så att det blir lite fart!” Under Ungoteketåret har de fått lära sig om vad som ligger bakom ett tävlingsarrangemang och hur det genomförs, och Magrasprinten blev ett bevis på att de tagit vara på sina nya kunskaper. Killarna var väl förberedda, vilket inte minst visades genom lugna och glada ansikten och att de få problem som dök upp, löstes utan vidare.

Gabriel Blad har i och med Ungoteket blivit lite av en expert gällande administrationen kring tävlingar och var därmed den som tog emot anmälningar. Samuel Böke, Isak Källsmyr och Olof Knutsson, hjälptes åt med banläggning och utsättning av kontroller, då banläggning var det som de fastnade mest för av Ungotekets delar. Under tävlingen hjälptes de åt i starten med att dela ut kartor och skicka iväg löpare. Teamets femte medlem, Tobias Erixon, kunde tyvärr inte vara med igår.

       

Mentorerna Pontus Johansson och Tina Blad hade inte mycket att göra, då killarna skötte sig helt och hållet själva. ”Min viktigaste uppgift i Ungoteket har varit att se till att killarna har träffats för att planera sitt projekt. När de väl samlats så har de varit självgående” säger Pontus som även är tränare för gänget. Nu hoppas Pontus och Tina att killarnas engagemang ska fortsätta i föreningen. Något som de inte behöver vara oroliga för, redan nästa vecka ska Gabriel och Isak axla ansvarsfulla uppgifter under föreningens ordinarie arrangemang. Och Olof hoppas på att utbilda sig vidare inom banläggning framöver.

Det finns så många olika och roliga roller i en förening, förutom att vara aktiv orienterare, och det är just det som är meningen med Ungoteket: att hitta fler saker som är roligt och som man kan vara bra på inom orienteringen.