Den gångna helgen var en riktig Ungotekethelg. Förutom att Väst hade samling i Göteborg, sågs ytterligare tre distrikt och tog sina föreningsprojekt framåt samtidigt som de passade på att samla nya orienteringskunskaper. Här kan du läsa om träffarna i Skåne, Dalarna och Västerbotten!

Ungoteket Skåne
Skåne samlade hela sitt gäng för en sista träff, från lördag till söndag i Örkelljunga FK:s klubblokal. Lördagen spenderades med att arbeta med föreningsprojekten och lära sig om kartritning. Gänget var ute och promenerade på en karta i närheten för att få ett mer praktiskt grepp. Söndagen ägnades åt konsten att lägga banor, som är roligt men svårare än man kan tro. Måltiderna lagade deltagarna tillsammans vilket var både roligt och stärkte sammanhållningen och stämningen i gruppen.

Mys hos Skånedeltagarna som också fått sina Ungotekettröjor.

Nu återstår att genomföra projekten och det här är vad teamen kommer att bjuda på:
Hjärnarp/Örkelljunga: Ett läger för ungdomar 8-14 år
Eslöv: Sprint med kartbyte
Lund 1: Sprintstafett i Lund
Lund 2: Lekplatssprint i Lund
Lund 3: Också en sprint av något slag

Projektledare Axel Matsson berättar att planerna i stort sett är klara inför genomförandet av Ungoteket även nästa år, så till alla Skåneföreningar som missade chansen i år: se till att hoppa på Ungotekettåget 2019-2020!

Ungoteket Dalarna
I Gussjöstugan i Ludvika träffades Dalarnas deltagare för sin andra och sista träff. Det var precis som förra gången en fullspäckad helg, där banläggning, kartritning och även ett pass om att arrangera inomhusorientering hanns med. Det senare på grund av att teamet från Mora ska göra just det med sitt Mora Indoor-KM. Både banläggningen och kartritningen bjöd på lite extra utmaningar då snön fortfarande täcker marken i Ludvika.

Kartritning med vitt underlag.

För att lära ut kartritning hade orienteringsentusiasten Sven Lundbäck bjudits in. Sven brukar vara kartkontrollant på O-Ringen och är kartansvarig i Dalarnas Orienteringsförbund. Han hade tagit fram grundmaterial från området och förberett övningar. Deltagarna fick till och med prova att rita karta i telefonen med GPS-stöd, då Sven och projektledaren Jakob Wedman hade samlat ihop telefoner och plattor.

-Det är imponerande hur mycket man hinner gå igenom på två helger. Om deltagarna fortsätter som ledare har de en mycket bra grund att utgå ifrån, berättar Jakob Wedman som ligger bakom att Ungoteket Dalarna blev av.

Dalagäng med nya tröjor.

Ungoteket Västerbotten
I Umeå träffades Ungoteket Västerbotten under söndagen och pratade information & kommunikation. Ett tema som får en särskild inriktning då de nio deltagarna arrangerar föreningsprojekt tillsammans och bor på olika håll i ett distrikt med stora avstånd. Teamet planerar för en inomhuscup eller tävling, likt Ungotekarna i IFK Mora OK. Projektledaren Julia Andersson lämnade även över ansvaret för Ungoteket Västerbottens Instagram- och Facebookkonto, så nu väntar vi med spänning på aktiviteterna där. På Instagram heter kontot Ungoteket_vb, bara att gå in och följa!

En snygg inbjudan!