Istrums Ungotekare arrangerade klubbträning

I lördags var det dags för Istrums SK:s säsongsavslutning och därmed ett ypperligt tillfälle för klubbens Ungoteketdeltagare att fira av sitt föreningsprojekt. De sju ungdomarnas första plan var att arrangera en SOL-skola för traktens barn och ungdomar i somras. Men för få anmälda resulterade i att det istället blev en träning för klubben i samband med säsongsavslutningen.

– Det blev en väldigt lagom utmaning då vi hann med alla förberedelser utan problem, berättar Eric Grändinger som tillsammans med Oskar Josefsson ansvarade för starten.

– Alla har hjälpt till lika mycket när vi lagt banorna och satt ut kontroller, fyller Oskar i. Tillsammans väntade de två in löparna när de spurtade mot målet. För det här med spurt, det är viktigt i Istrums SK. När löparna checkade ut hos Elin Danielsson, Mirjam Inemyr och Viola Berger, antecknades spurttiderna på en lista.

– Spurten är väldigt viktig i vår klubb, förklarar Mirjam och menar vidare att det är vad klubbkamraterna alltid frågar varandra om efter målgång på tävlingar:

– Den tiden kan man ju alltid jämföra, berättar Mirjam, Elin och Viola med var sitt leende. Den sjätte Ungotekaren, Kalle Inemyr, gick så långt att han noggrant stegade upp hur lång spurtsträckan var:

– Ungefär 250 meter! var svaret.

En stund hade tjejtrion i utcheckningen fullt upp då totalt 40 löpare stämplade ut. Det var tydligt att en träning arrangerad av klubbens ungdomar var uppskattad och det fanns ju hela tre banor med olika längd och svårighetsgrad att välja på.

– Vi har haft två planeringsmöten inför den här dagen, berättar Elin och Mirjam fyller i:

– Och ytterligare två tillfällen då vi setts för att bland annat sätta ut kontroller.

Efter träningen fortsatte dagen med lunch och prisutdelning för alla barn, ungdomar och klubbmästare där totalt 70 personer deltog. Mentorn och ledaren Stefan Andersson har varit med under hela Ungotekettiden och var väldigt stolt över gänget:

– Det har varit roligt att se hur de vuxit med uppgiften och hur bra de fixade dagens aktivitet, sammanfattar Stefan.

Att ha en reservplan och att lösa olika situationer som uppstår hör till det här med att arrangera och det visade det här gänget att de kunde när de laddade om och genomförde plan B på bästa möjliga sätt.

Istrums SK:s nya ledare och arrangörer: Eric Grändinger, Oskar Josefsson, Kalle Inemyr, Viola Berger, Mirjam Inemyr och Elin Danielsson. Saknades gjorde Matilda Ahlström som också har varit med i Ungoteket och i förberedelserna av den här dagen.