Full rulle när Lovis, Erik och Ida ledde träningsdag

Lördagen 22 september var det äntligen dags för Brattås CK:s föreningsprojekt: en orienteringsdag för den egna klubbens samt Uddevalla OK:s 12-14-åringar. Med Brattåsstugan i Henån på Orust som bas, hade Ungotekarna Lovis Bergstrand, Erik Persson och Ida Südhoff planerat för en fullspäckad dag: momentbana, korvgrillning (som blev korvstekning), stressbana och avslutning med fika.

– Det var en kul och lärorik dag men stressig, sammanfattar Lovis. Något som mentorn Thomas Bergstrand håller med om:

– Full rulle! Men dagen gick fint och precis som Lovis säger så var det bra lärospån, säger Thomas.

Träningarna som genomfördes var några som Erik, Ida och Lovis själva tycker är roliga och som de var intresserade av att genomföra. Den första träningen bjöd på en momentbana.

– Förutom ett definitionsfel med en av kontrollerna som vi fick lösa så gick träningen smidigt. Vi hade tillräckligt med ”skuggor” till alla och många tyckte det var en rolig och utmanande bana, berättar Lovis.

Den andra träningen innehöll förutom utmanande orientering även extra stresspåslag i form av Ida, Lovis och Erik som med krigsmålningar och vattenpistoler i högsta hugg gjorde allt för att deltagarna skulle få en så stressig, jobbig och rolig upplevelse som möjligt.

Dagen avslutades med mackor, frukt och prisutdelning till alla 18 deltagare.