Hestra IF först att anmäla sig till Ungoteket Väst

31 oktober stänger anmälan till Ungoteket Väst 2018-2019. Men några som gjort helt rätt i att inte vänta till dess med att anmäla sig, är de blivande Ungotekarna i Hestra IF. Klara Nilsson är initiativtagaren till att hänga på Ungoteket:

– Jag var med på en masstartsträning i Alingsås för några veckor sedan vilket var väldigt roligt. När jag fick veta att det var ungdomar från OK Skogshjortarna som arrangerade träningen som en del av Ungoteket så kände jag att jag skulle vilja göra något liknande, berättar Klara som efteråt fick med sig sex kompanjoner från klubben och två mentorer.

– Det var inga problem att få dem med på tåget, de var taggade allihop, fortsätter Klara.

Första träffen för gänget är 24 november i Vara. Då kommer de bland annat få chans att börja fundera på vilket föreningsprojekt de vill genomföra.

– Det blir kanske en träning eller en tävling, liknande det som Skogshjortarna gjorde men det vet vi inte än, avslutar Klara.

Det här blir faktiskt andra gången som Hestra har ett team med i Ungoteket. De hade nämligen sju ungdomar och två mentorer med även när Ungoteket genomfördes för första gången, 2015-2016. Hur det gick för dem går att läsa här!