Skogshjortarna gjorde en Duplantis

OK Skogshjortarnas Elina Fredman, Johanna Fredrixon, Anton Lund, Lukas Larsson, Arvid Öhrvall och Ludvig Hedström gjorde som stavhopparen Armand Duplantis när de planerade för sitt föreningsprojekt, de höjde ribban gång på gång och klarade varje höjd med god marginal. Det var teamets idé att genomföra en masstartsträning och eftersom området banorna lades i var ganska litet så bestämde de sig för att låta löparna varva förbi målet för att där få en ny karta. Och som om inte det var nog var banorna gafflade också.

-Varför inte? Menade Arvid och Ludvig fyllde i: Det har bara varit roligt!

Att det var en rolig idé var de inte ensamma om att tycka. Totalt startade 73 löpare och en av dem var Johan Larsson från Skogshjortarna:

-Det här ville jag inte missa, jag har till och med tagit ledigt från jobbet, berättade Johan som också är ledamot i Västergötlands Orienteringsförbunds styrelse. Första starten var för tre olika långa banor på orange-svart nivå och strax före start hördes aningen nervösa skratt från de väntande löparna. Masstart hör inte till vanligheterna och skapar gärna lite extra nervositet samtidigt som det verkade vara roligt att stå och trängas och försöka hitta sin karta. Kartorna räckte precis då många tog tillfället i akt att efteranmäla sig, starten gick och snabbt bildades ett långt led förbi startpunkten. Sedan gjordes en start till, för de som valt gul bana.

Efter inte alls många minuter kom de första löparna in för varvning, slängde sin gamla karta och började på en ny. För de som sprang den längsta banan återstod ytterligare en varvning, något som Skogshjorten Sandra Laas glömde bort mitt i tröttheten och trodde hon var färdig när det visade sig vara ett varv kvar. Därför var hon såhär trött i målet:

Många kom fram till Ungotekarna och tackade för ett fint arrangemang och uttryckte en förhoppning om att det kan bli en tradition. Något som arrangörerna inte ställde sig främmande till.

-Vi har jobbat hårt de senaste dagarna för att få ihop det, berättade Anton och fortsatte: vi har haft möte både måndag och onsdag och idag började vi vid lunch med de sista förberedelserna.

-Alla har hjälpts åt och vi har delat upp uppgifterna mellan oss, förklarade Arvid.

Ett samarbete som föll väl ut och mentorn Lennart Hålsjö kunde stolt konstatera att ungdomarnas minst sagt utmanande idé blev väldigt lyckad.

Laddade löpare före start.

 

En Hestralöpare slänger sin gamla karta till Ludvig.

 

Johanna och Elina skötte målgången och utcheckningen.