Markbygdens OK slöt upp som aldrig förr när klubbens ungdomar arrangerade

Igår tisdag, var det dags för Ungoteketteamet i Markbygdens OK att genomföra sitt föreningsprojekt. De sex deltagarna Petter och Olle Bergstedt, Erika och Lisa Åkesson, Anton Blomquist och Marcus Ragnarsson arrangerade ett klubbmästerskap i medeldistans där även andra klubbar var välkomna att delta. En del andra föreningar kom också till start, som till exempel OK Orinto och OK Landehof, men helt klart överrepresenterade av de 65 startande var Markbygdens OK.

– Såhär många från klubben har jag nog aldrig sett samtidigt förut, sa Ivar Sörquist som tidigare i sommar var med i O-CAMP-ledningen när det populära lägret genomfördes vid Strömma Naturbruksgymnasium. Nu var han en av de som slöt upp när klubbens Ungoteketteam arrangerade.

Starten, som var placerad en bra bit upp i en backe, sköttes av Marcus och Anton. Marcus såg till att de startande fick med sig rätt karta och  skickade sedan iväg löparna med jämna mellanrum. För Anton blev det några backintervaller då han fick springa ner för att hämta fler angivelser och kartor som tog slut.

Några av de tävlande som alldeles strax ska starta.

Tävlingen hölls i Lekvad utanför Berghem. Markägaren var själv på plats, det var nämligen Bertil Åkesson som både är mentor för teamet och förälder till två av deltagarna.

– Jag har låtit dem sköta allt på egen hand, menar Bertil gällande sin mentorroll. Jag har bara sett till att de träffats och tagit projektet framåt, visat hur man gör inlägg på hemsidan och liknande saker.

I övrigt skötte Ungoteketteamet sig själva. Alla bidrog på olika sätt och med sina kunskaper, till exempel ritade Petter kartan och la banan till den mikrosprint som också erbjöds de tävlande. Petter ritar kartor sedan tidigare och var på så vis en stor tillgång till gruppen. Han och brodern Olle la även banorna till medeldistansen tillsammans. Andra kunskaper som kom till användning var Lisa och Erikas bak- och matlagningskunskaper.

– Det är vår största passion i livet, förutom orientering, berättar Erika och skrattar. Systrarna hade förberett baconinlindad korv som skulle grillas och ett stort lass med kakor som det senare under kvällen bjöds på.

Petter kontrollerade löparna i målet.

 

Lisa skickar iväg en yngre klubbkamrat ut på mikrosprintbanan.