Ungoteket kommer till Skåne

Det är dags för Ungoteket att bryta ny mark. Nästa distrikt att starta upp Ungoteket på egen hand är Skåne! Förberedelser och marknadsföring pågår för fullt och tanken är att unga orienterare i Skåne ska kunna anmäla sig redan i höst. Initiativtagaren bakom Ungoteket i Skåne är Anne Udd, styrelseledamot i Skånes OF. ”Vi tycker det är ett spännande projekt och en bra metod att få unga orienterare att utveckla sig inom sporten och kanske på sikt bli ledare i sin klubb eller på annat sätt bidra till att orienteringen går framåt” berättar Anne och tillägger: ”Vi har förankrat idén med föreningarna via våra föreningsledarträffar och även med vårt SISU-ombud”.

För att leda Ungoteket Skåne framåt och locka till deltagande har Axel Matsson från Hjärnaps OL rekryterats som projektledare. Axel är förutom att vara aktiv orienterare även tränare, suppleant i föreningens styrelse och ledamot i ungdomskommittén. Om sina förväntningar på Ungoteket Skåne säger han: ”Jag förväntar mig en del jobb och mycket mailande, en massa spännande människor och grymt mycket glädje, perspektiv och engagemang. Att se en hel drös projekt av alla möjliga slag växa fram, prata om föreningslivet och hur det är att vara tränare. Det ska bli hur kul som helst!”

Axel tror starkt på Ungoteketkonceptet och menar att det ibland kan vara lite svårt att veta var man ska börja och var man ska vända sig om man vill ta steget in i föreningslivet och in i orienteringen. ”Då är Ungoteket prefekt, för där för man en snabbkurs i alla orienteringens beståndsdelar och man får hitta på andra saker med sina orienteringskompisar än vad man gjort innan, det är också riktigt spännande!”

Axel tycker att Ungoteket är ett gyllene tillfälle att väcka engagemang och intresse hos en otroligt viktig grupp i föreningen, samtidigt som Ungoteket generera i massvis med nya perspektiv och tankar. ”Ungoteket ger era ungdomar möjligheten att ta ansvar och testa på alla de sidor av orienteringen som de kanske inte ser till vardags. Och vem vet vilken potential som finns dold inom just era ungdomar?”

Till Skånes unga orienterare vill Axel skicka med en hälsning: ”Ta chansen! Ungoteket är utan tvekan det bästa sättet för att få en inblick i allt vad orientering innebär, oavsett om du är supertaggad på en viss bit eller bara lite nyfiken på vad som döljer sig bakom kulisserna i denna underbara sport.”